Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara, de andere radiostations van VRT, DPG Media en Mediahuis in één radioplayer

Klara, de andere radiostations van VRT, DPG Media en Mediahuis in één radioplayerBlijf verwonderd!

VRT, DPG Media en Mediahuis slaan de handen in elkaar en bieden voortaan hun reguliere nationale radiostations enextra digitale extensies aan via Radioplayer
© VRT rr

VRT, DPG Media en Mediahuis slaan de handen in elkaar en bieden voortaan hun reguliere nationale radiostations enextra digitale extensies aan via Radioplayer

VRT (Radio 1, Radio 2, Studio Brussel, MNM, Klara), DPG Media (Qmusic en Joe), en Mediahuis (Nostalgie en NRJ) slaan de handen in elkaar en bieden voortaan hun reguliere nationale radiostations en extra digitale extensies aan via Radioplayer.

Radioplayer is een gezamenlijk digitaal radioplatform waar iedereen in Vlaanderen (en Vlamingen in het buitenland) eenvoudig naar de verschillende radiozenders kan luisteren. Momenteel zijn alle nationale zenders en hun extra digitale extensies zoals bijvoorbeeld De Tijdloze, MNM Hits, UrbaNice, Ketnet Hits, Klara Continuo en VRT NWS beschikbaar in Radioplayer. Lokale zenders en netwerkzenders kunnen in de toekomst ook aansluiten. Zowel Nederlandstalige als alle Franstalige stations zijn beschikbaar.

Hoe werkt het?

Iedereen kan online via Radioplayer.be luisteren naar zijn of haar favoriete radiozender. De website is te beluisteren via desktop, laptop en mobiel via de smartphone of tablet. Op Radioplayer.be kan bovendien iedereen gemakkelijk van de ene naar de andere zender schakelen zonder naar een andere website te moeten surfen.

Radioplayer.be is ook toegankelijk via de websites van de verschillende radiozenders.

Naast het online luisteren is er ook de Radioplayer-app, die vanaf nu gratis te downloaden is in de App Store op iOS-toestellen en in Google Play op Android-toestellen.

Meer informatie via radioplayer.be

Toekomstgericht platform

Radioplayer is een toekomstgericht platform. Het biedt toepassingen voor smart speakers en digitale ontvangers zoals Sonos of Bose. Radioplayer werkt ook samen met autoproducenten om het gezamenlijke radioplatform in het dashboard van auto’s te verwerken.

Door de internationale schaal van Radioplayer kunnen we ons sterk aanbod voor onze luisteraars verzekeren in alle nieuwe luistertoestellen Els Van de Sijpe, manager radio VRT
Els Van de Sijpe, manager radio VRT: Via Radioplayer wil VRT samen met de hele radiomarkt de Vlaamse radioluisteraar nog meer digitaal luistercomfort bieden, naast de beschikbaarheid van ons aanbod via onze eigen apps, DAB+ en digitale televisie. Door de internationale schaal van Radioplayer kunnen we ons sterk aanbod voor onze luisteraars verzekeren in alle nieuwe luistertoestellen zowel thuis als in de auto. En brengen we het online aanbod van alle Vlaamse radiozenders samen op één plaats. VRT zal zijn aanbod in Radioplayer de komende maanden ook extra verrijken.

An Caers, directeur radio DPG Media: "Audio luisteren via FM blijft heel cruciaal, maar als nu al 1 op 5 Vlamingen digitaal naar audio luistert, zien we het als nationale radiomerken onze plicht om heel de radiosector aan te moedigen om te digitaliseren. Met de implementatie van Radioplayer in heel België zetten we samen een grote stap. Het is een internationaal beproefd radioplatform en staat naast alle andere digitale initiatieven. Zo kan de luisteraar in alle comfort kiezen voor bijvoorbeeld Qmusic via DAB+ in de wagen, luisteren in onze app op het werk of via z'n gloednieuwe smart speaker thuis."

Tom Klerkx, directeur radio Mediahuis: “Zijn waar de luisteraars zijn, dat wil elk radiomerk. Dat is in hoofdzaak nog via FM, maar de digitale toekomst ontwikkelt zich uiteraard in snel tempo. De start van Radioplayer zal dat tempo wellicht nog meer gaan opdrijven. Naast onze eigen apps kan iedereen nu ook waar en hoe hij wil via de Radioplayer-app luisteren naar het volledige radio-aanbod. Door op deze manier te blijven samenwerken met de hele sector, tonen we onze ambities om radio springlevend te houden in ons land.”

Over Radioplayer

Radioplayer is ontwikkeld door de Britse openbare omroep BBC en is ondertussen uitgegroeid tot een initiatief waarin de Europese radiosector zich verenigt. Het platform is actief in 10 landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Denemarken, Noorwegen en voortaan dus ook in ons land.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.