Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara is helemaal Weg van Beethoven

Klara is helemaal Weg van BeethovenKlassieke muziek

2020 had een groots Beethovenjaar moeten worden, maar helaas bleef ook de arme Ludwig niet gespaard van het coronavirus. Grote herdenkingen, prestigieuze concerten en andere feestelijkheden konden niet doorgaan. Maar dat houdt Klara niet tegen om dit Beethovenjaar met glans en in stijl af te sluiten met de vijfdaagse special Weg van Beethoven.

Weg van Beethoven

Klara rolt van zondag 27 tot en met donderdag 31 december de rode loper uit voor een van de grootste muzikale genieën uit de westerse cultuurgeschiedenis. Elke dag vanaf 10.00 uur kan je genieten van het beste van Beethoven. Ontdek het hieronder.

Espresso (07.00 - 10.00 uur) met Sander De Keere
Espresso zorgt voor een fijne opwarming door muziek van Beethoven te programmeren, maar vooral door dagelijks een originele live en online quiz te houden: Ludwig of larie! Luisteraars kunnen tijdens 'Ludwig of Larie' hun Beethovenkennis testen en zo een van de drie cd-boxen winnen met daarin het hele oeuvre van de 250-jarige.

Weg van Beethoven (10.00 - 12.00 uur) met Sieglinde Michiel
In de voormiddag presenteert Sieglinde de meer toegankelijke, soms geestige, maar altijd belangrijke werken van Beethoven. Ze nodigt de luisteraars ook uit om hun ervaringen met en gevoelens rond de muziek van Beethoven te delen.


Weg van Beethoven (12.00 - 14.00 uur) met Mark Janssens
Mark praat elke middag met twee gasten over twee bekende meesterwerken van Beethoven. Het worden open en vrije gesprekken over de voorgestelde muziek, maar ook over wat deze muzikanten, organisatoren en intendanten zoal van Beethoven vinden, over oude of nieuwe instrumenten, over edities en uitvoeringspraktijken, en zoveel meer.

Weg van Beethoven (14.00 - 18.00 uur) met Bart Stouten
Bart laat de grote en te ontdekken werken van Beethoven horen, en dat in de best mogelijke uitvoeringen. Zijn gids hierbij is het gloednieuwe en mooie boek ‘Beethoven – Een leven in negen composities’ van Oxford-hoogleraar Laura Turnbridge (verschenen bij Het Spectrum).

Weg van Beethoven (18.00 - 20.00 uur) met Jan Caeyers
Van zondag tot en met woensdag herneemt Klara de eerste vier uitzendingen van de zeer gewaardeerde reeks over leven en werk van Beethoven door dé grote Beethoven-autoriteit Jan Caeyers. De afleveringen vijf tot en met negen worden aangeboden als podcast of zijn opnieuw te beluisteren op Klara.be of in de vernieuwde Klara-app.

Weg van Beethoven (20.00 - 23.00 uur) met Nicole Van Opstal
Gelukkig heeft Nicole het voorbije jaar toch nog enkele bijzonder fraaie liveconcerten met werken van Beethoven kunnen verzamelen. Met onder andere Jan Caeyers tijdens de Beethovenmarathon in deSingel, met pianist Boris Gilburg en Brussels Philharmonic, met Jan Michiels en Liebrecht Vanbeckevoort, en met ten slotte het Artemis Kwartet en het Quatuor Ebène.

Weg van Beethoven: vanaf zondag 27 tot en met donderdag 31 december, elke dag vanaf 10.00 tot 23.00 uur. Op 31 december sluit Weg van Beethoven af om 18.00 uur. Daarna volgt Bijna 2021! met Johannes Wirix-Speetjens en mag Oudejaers met de Grondelaers 2021 inluiden.
 

Weg van Beethoven

2020 had een groots Beethovenjaar moeten worden, maar helaas bleef ook de arme Ludwig niet gespaard van het coronavirus. Grote herdenkingen, prestigieuze concerten en andere feestelijkheden konden niet doorgaan. Maar dat houdt Klara niet tegen om dit Beethovenjaar groots en in stijl af te sluiten met de vijfdaagse special Weg van Beethoven.

Presentatie: 10u-12u: Sieglinde Michiel / 12u-14u: Mark Janssens / 14u-18u: Bart Stouten / 18u - 20u: Jan Caeyers / 20u - 23u: Nicole Van Opstal

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via beethoven@klara.be.

Weg van Beethoven: vanaf zondag 27 tot en met donderdag 31 december, elke dag vanaf 10.00 tot 23.00 uur. Op 31 december sluit Weg van Beethoven af om 18.00 uur.
Daarna volgt Bijna 2021! met Johannes Wirix-Speetjens en mag Oudejaers met de Grondelaers 2021 inluiden.