Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Iedereen Klassiek-prijs: Thomas Vanderveken

Klara Iedereen Klassiek-prijs: Thomas Vanderveken Klassieke muziek

Thomas Vanderveken bracht in 2017 klassieke muziek tot het grote Vlaamse publiek en is de verdiende winnaar van de Iedereen Klassiek-prijs!
foto van Thomas Vanderveken

Thomas Vanderveken

Iedereen Klassiek, dat is een radioprogramma. Iedereen Klassiek, dat zijn ook boeken en cd’s. Iedereen Klassiek, dat is een feestelijke dag in het Concertgebouw en heel Brugge, met duizenden bezoekers. Iedereen Klassiek, dat is een YouTube-kanaal waar Sander De Keere in 15 minuten de 9de van Beethoven uitgelegd krijgt.

Iedereen Klassiek, dat was even ook televisie, toen een radio- en tv-presentator en kersverse vader aankondigde dat hij zich een jaar de tijd gaf om een pianoconcerto onder de knie te krijgen: dat van Grieg nog wel, en met steun en advies van velen. Maar heel Vlaanderen was in de ban van zijn stunt. Ook andere muzikanten gingen de uitdaging aan. En het resultaat was Iedereen Klassiek, weliswaar met een andere titel: want niemand speelde het ooit zo hard, ging zo in het rood en uit de bol, voor het oog van iedereen. De Iedereen Klassiek-prijs is voor de maker van een tv-programma. Op Canvas. De waardige opvolger van Marc Erkens is: Thomas Vanderveken!

Te horen op Klara:
Espresso, donderdag 15 maart, tussen 6u-9u