Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live 11 september: Nuria Rial en Accademia del Piacere

Klara Live 11 september: Nuria Rial en Accademia del PiacereKlassieke muziek

Het Spaanse Accademia del Piacere is één van de spannendste barokensembles. Onder de titel "Muera Cupido – Sterf, Cupido!" laten ze samen met sopraan Nuria Rial aria's en zarzuela's van Sebastián Durón weer schitteren.
Accademia del piacereOscar Romero

Accademia del piacere o.l.v. Fahmi Alqhai

Durón was het die de deur opende voor de Italiaanse stijl die zich rond 1700 als een pandemie over heel Europa verspreidde. In die vermenging van Spaans en Italiaans vond Durón zijn eigen stem - melodisch ontroerend en ritmisch opwindend. De concerttournée om hun cd te promoten moest wijken voor het coronavirus maar dit concert vanuit het Pyrenees Festival of Early Music uit de zomer van 2017 kunnen we u gelukkig wèl laten horen.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.