Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live

Klara LiveKlassieke muziek

Klara Live rechtstreeks vanop Laus Polyphoniae op vrijdag 23 augustus: Ensemble Micrologus met Italiaanse carnavals-en boeteliederen.
Patrizia Bovi

Patrizia Bovi

Het Ensemble Micrologus neemt ons mee naar het 15de-eeuwse Firenze en laat de klanken van de stad weer tot leven komen. Zij brengen muziek als inspiratiebron voor devotie, op basis van teksten van Savonarola, monnik en vurige prediker van het einde van het christendom. Maar daarnaast is er ook de muziek die weerklonk in de schitterende Italiaanse palazzi, muziek in de geest van Lorenzo I de Medici en zijn 'Carnevale'.

Klara Live, met Nicole Van Opstal, vrijdag 23 augustus vanaf 20.00 u

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Wolfgang Heiremans / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.