Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live

Klara LiveKlassieke muziek

Een hele week concerten van de BBC Proms 2019
BBC Proms Programmagids@BBC

BBC Proms Programmagids

Maandag 26 augustus

Klara Live wijdt een hele week aan de BBC Proms editie 2019. 
Vanavond houden we het ook een beetje Belgisch want trompettist Jeroen Berwaerts is één van de solisten in werk van Tobias Broström. Samen met trompettist Håkan Hardenberger en het BBC National Orchestra of Wales o.l.v. Markus Stenz bracht hij op 25 juli in de Royal Albert Hall de Britse première van Broströms "Dark Night of the Soul", Concerto for Two Trumpets and Orchestra. Daarnaast horen we het orkest in twee absolute toppers uit het repertoire: Tijl Uilenspiegel's lustige streken, op. 28 van Richard Strauss en de eerste symfonie van Johannes Brahms.

Dinsdag 27 augustus

In onze reeks BBC Proms vanavond het Bournemouth Symphony Orchestra o.l.v. Kirill Karabits. Het orkest brengt ondermeer The Planets van Gustav Holst. De Serviër Nemanja Radulovic is solist in het vioolconcerto van Samuel Barber.

Woensdag 28 augustus

Een van de absolute hoogtepunten van de BBC Proms 2019 was te horen op 3 augustus ll. Het BBC Scottish Symphony Orchestra trad toen op o.l.v. Thomas Dausgaard, met als solist violist Pekka Kuusisto. Zij brachten een Sibeliusprogramma: de Britse première van de oorspronkelijke versie van de 5e symfonie en het vioolconcerto.

Donderdag 29 augustus

Het jonge Duitse Aris kwartet is één van de meest opmerkelijke ensembles van de jongere generatie. In 2009 beslisten de vier musici om een kwartet te vormen en in hun 10-jarig bestaan speelden ze ondertussen al meer dan 500 concerten. In de nabije toekomst maken ze hun debuut in het Konzerthaus te Wenen, de Wigmore Hall in Londen, en hebben ze een eerste tournee door de USA. Tijdens de BBC Proms brachten ze op 12 augustus ondermeer werk van Schubert en Haydn.

Vrijdag 30 augustus

Een BBC Proms vanuit het kleinere Cadogan Hall met Kristian Bezuidenhout en The English Concert. Bezuidenhout kreeg bekendheid toen hij in 2001 de Eerste prijs won op het Musica Antiqua festival te Brugge, het begin van een grote carrière.

Zaterdag 31 augustus

Tot slot van deze week met live uitvoeringen vanop de BBC Proms 2019 dirigeert Nathalie Stutzmann het BBC National Orchestra of Wales in het Requiem KV. 626 van Mozart.