Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live zendt deze week o.a. het inauguratieconcert van Elim Chan rechtstreeks uit

Klara Live zendt deze week o.a. het inauguratieconcert van Elim Chan rechtstreeks uitKlassieke muziek

De week van maandag 30 september 2019 wordt een boeiende klara Live-week met ondermeer een creatie van Jef Neve, Beethoven op een bijzonder kleurrijk pianoforte, en een rechtstreekse uitzending van het inauguratieconcert van Elim Chan als chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra.
@ Stephan Vanfleteren

Klara Live zendt deze week o.a. het inauguratieconcert van Elim Chan rechtstreeks uit

Maandag 30 september

Jef Neve stond op 16 september voor het eerst op het podium van de Henry Le Boeufzaal in Bozar. Hij schreef een nieuw werk voor het grote Bozar-orgel en voegde er naast de vertrouwde kompanen Nicolas Kummert (tenorsaxofoon), Andy Dhondt (saxofoon) en Teus Nobel (trompet) ook strijkers en blazers aan toe. Het werd een heus feestje ...

Dinsdag 1 oktober

Farinelli's vocale virtuositeit als castraatzanger maakte hem beroemd in heel Europa. Jarenlang zong hij iedere avond aan het Spaanse hof om de hardnekkige depressies van Filips V te verlichten. Hij stond ook in contact met keizerin Maria Theresia van Oostenrijk, die hij een bundel aria's met eigen versieringen en cadenzen toestuurde: een uitzonderlijk manuscript is dat. Sopraan Ann Hallenberg kruipt in de huid van Carlo Broschi ‘Farinelli’ en brengt samen met het ensemble Stile Galante aria's van Napolitaanse componisten als Giacomelli, Mele, en Giay. Een concert uit het Festival Oude Muziek Utrecht van 28 augustus.

Woensdag 2 oktober

Het festival van Verbier is een van de meest prestigieuze zomerfestivals in Europa. De grootste namen pronken jaarlijks op de affiche. Vanavond krijgen we een opname te horen met het Verbier Festival Chamber Orchestra o.l.v. Leonidas Kavakos in werk van Mozart en Beethoven. Tevens soleert Kavakos, samen met Antoine Tamestit, in de Sinfonia concertante van Mozart. De opname werd gemaakt in de Combins Hall op 2 augustus.

Donderdag 3 oktober

De veelzijdige pianiste Olga Pashchenko was op 7 augustus te gast op het MA-festival. Zij bracht er een Bethovenrecital op een bijzonder instrument: ze bespeelde een replica van een Johann Fritz pianoforte gebouwd door Chris Maene. Op het programma Beethovens eigen arrangement van Die Geschöpfe des Prometheus. Een unieke kans om dit werk te horen op een bijzonder kleurrijke pianoforte.

Vrijdag 4 oktober

Vanavond verwelkomt het Antwerp Symphony Orchestra Elim Chan als nieuwe chef-dirigent. Op haar inauguratieconcert nodigt ze de jonge topvioliste Vilde Frang uit. Elim Chan, geboren in Hongkong en gevormd in de V.S.A., kan een mooi palmares voorleggen. Zelf kiest ze ervoor zich te bewijzen met Le Sacre du printemps van Igor Stravinski, een van de meest opzwepende mijlpalen uit de muziekgeschiedenis. Klara is er uiteraard bij en zendt dit concert rechtstreeks uit vanuit de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.

Zaterdag 5 oktober

Vanavond in Klara Live een spannende uitvoering van Mozarts opera Idomeneo. Het Freiburger Barockorchester en Musica Aeterna stonden onder de leiding van Teodor Currentzis. Een schitterende productie die deze zomer op 27 juli te zien was in Salzburg.

  • Klara Live, van maandag 30 september 2019 tot en met zaterdag 5 oktober 2019. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.