Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Zondag de Beethovenmarathon in Klara Live

Zondag de Beethovenmarathon in Klara LiveKlassieke muziek

Klara Live op zondag 8 december: de Beethovenmarathon rechtstreeks vanuit deSingel
Jan Caeyers©Marco Borggreve

Jan Caeyers

Een concert met 3,5 uur muziek: het is niet niks. Toch keek het publiek van Beethovens eerste Keizerlijke Academie op 2 april 1800 er niet echt van op: lange concerten waren de gewoonte in die dagen. Waar ze wèl van opkeken, was de muziek zelf: Beethoven stelde tijdens die Academie zijn eerste pianoconcerto en zijn eerste symfonie voor, waarin voor die tijd heel wat nieuws te ontdekken viel. Hij zorgde voor een mooi uitgebalanceerd programma met als start een bekende Mozartsymfonie, enkele fragmenten uit de populaire Schöpfung, als middendeel het ook al nieuwe, divertimento-achtige septet, en vervolgens kwamen het pianoconcerto en de nieuwe symfonie. Beethoven, die solist was in het concerto en het geheel dirigeerde, vestigde met dit concert zijn naam als componist.
Als opstap naar het Beethovenjaar 2020 reconstrueren Jan Caeyers en Le Concert Olympique deze memorabele Keizerlijke Academie en Klara Live is er rechtstreeks bij.

Klara Live met Nicole Van Opstal en Lut Van der Eycken, zondag 8 december van 16.00 tot 21.30 u.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert / Kristof Lowyck / Katleen Van Bavel

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Wolfgang Heiremans / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.