Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Klara Live: Bach. Ein feste Burg

Klara Live: Bach. Ein feste BurgKlassieke muziek

Wat hoort u in de week van 20 februari in Klara Live? We zetten het hier op een rij!
Foto van Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe. Foto (c) Michiel Hendryckx

Maandag 20 februari

Een opname van een concert in het Antwerpse Amuz van zondag 15 januari jongstleden. Toen brachten tenor Julian Prégardien en pianofortespeler Masato Suzuki de volledige Winterreise van Franz Schubert.

Dinsdag 21 februari

Tijdens het weekend van 20, 21 en 22 januari vond er in Brugge het jaarlijkse Bachacademie plaats. Talloze concerten zijn er te horen met muziek van Bach. Specifiek thema van dit jaar was: "Bach en het Lutherse koraal". Het slotconcert met Collegium Vocale en Herreweghe koos dan ook 3 cantates.

Woensdag 22 februari

Op 27 januari gaf het Nationaal Orkest van België een concert in Bozar met als solist publiekslieveling Lorenzo Gatto. Hij vertolkte het vioolconcerto van Philip Glass. De componist schreef dit vioolconcerto in 1987 ter nagedachtenis van zijn overleden vader. Verder op het programma van dit concert Schönbergs’ Begleitungsmusik zu einer Lichtspielszene, en de tweede symfonie van Leonard Bernstein. Bernstein liet zich voor deze symfonie inspireren door een existentialistisch gedicht van W.H.Auden. 

Donderdag 23 februari

Begin januari was sopraan Sophie Karthaüser op uitnodiging van de Munt te gast het Theater van de Koningsgalerij. Ze bracht daar een fijnzinnig recital dat werk van Clara Schumann en Hugo Wolf verenigt met hoogtepunten van het Franse Chanson. Aan de piano zat Eugene Asti.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken 

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael.

Contact: klaralive@klara.be