Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live brengt een bezoek aan 'Lunalia'

Klara Live brengt een bezoek aan 'Lunalia'Klassieke muziek

Dit zijn de concerten die de ploeg van Klara Live in de week van 30 april 2018 voor u selecteerde. We beginnen de week met het eerste concert dat het ensemble VocaMe gaf tijdens Lunalia: 'Klanksporen uit de tijd van de oude kathedralen'.
Lunalia Festival van Vlaanderen Mechelen

Lunalia Festival van Vlaanderen Mechelen

Maandag 30 april

In Mechelen loopt momenteel ‘Lunalia’, een festival dat zich concentreert op vocale muziek. Zelf omschrijft het programmatieteam het als een festival rond ‘tijdloze muziek met de kracht van de volle maan’, een mooi idee voor de stad van de maneblussers!
De prachtige Sint-Romboutskathedraal is het gedroomde decor voor het eerste concert dat het ensemble VocaMe gaf tijdens Lunalia: Klanksporen uit de tijd van de oude kathedralen brengt naast delen uit de beroemde Mis van Doornik (14de eeuw) ook werk uit ondermeer de Huelgascodex en werk van Hildegard von Bingen.
Dit concert wil een ode zijn aan de wonderbaarlijke architectuur en spirituele kracht van de oude kathedralen.
De opname gebeurde op 24 april. VocaMe zijn Gerlinde Sämann en Sarah M. Newman, sopraan; Sigrid Hausen, mezzosopraan en fluiten; Petra Noskaiova, mezzosopraan en Michael Popp, instrumenten. 

Dinsdag 1 mei

In 2017 stonden 7 jonge pianisten op het podium van het Gewandhaus in Leipzig. Onder hen waren de prijswinnaars Lucas Vondracek (eerste prijs Koningin Elisabethwedstrijd 2016), Anna Vinitskaya (eerste prijs Koningin Elisabethwedstrijd 2007), en ook pianist Cheng Zhang: hij was de winnaar van de Internationale Robert Schumann Wedstrijd in Zwickau in 2016. Op 20 mei 2017 gaf hij een concert in Leipziger Gewandhaus. Het werd een Robert Schumann-avond met de drie pianosonates en een romance. 

Woensdag 2 mei

Vandaag is er een extra lange uitzending van Pompidou in het Kaaitheater. Hierdoor valt de uitzending van Klara Live op woensdagavond weg.

Donderdag 3 mei

Het beroemde Spaanse Cuarteto Casals viert dit seizoen zijn 20ste verjaardag. Ter gelegenheid daarvan geeft het kwartet een concertenreeks waarin ze de integrale van de Beethovenkwartetten vertolken. In de periode 2018-2020 brengen ze deze integrale overigens ook uit op CD.
Vanavond in Klara Live, als voorproefje van deze Beethovenreeks, een concert dat het kwartet gaf in thuisbasis Barcelona. Op het programma naast Beethovens Strijkkwartet in G opus 18 nr 2, één van de Lobkowitz kwartetten, ook werk van Joseph Haydn en Dmitri Sjostakovitsj. Een topavond voor liefhebbers van het genre!

Vrijdag 4 mei - Zaterdag 5 mei

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 mei besteden we uiteraard veel aandacht aan de Koningin Elisabethwedstrijd 2018 - The Voice Edition. Lut Van der Eycken begint er aan om 19.00 uur. Alle informatie hierover kan u makkelijk terugvinden via de startpagina klara.be/koninginelisabethwedstrijd

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert / Kristof Lowyck / Katleen Van Bavel

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Wolfgang Heiremans / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.