Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live donderdag 15 juli 2021

Klara Live donderdag 15 juli 2021Blijf verwonderd!

De ouverture tot Cosi fan tutte of beter "Cosi fan tutti", opent deze avond. De vraag naar trouw binnen een relatie wordt aan het einde van de opera irrelevant: vergevingsgezindheid staat hoger aangeschreven dan trouw. Na een uurtje Mozart, horen we Glenn Gould in een live-opname uit 1958 met een sonate van Haydn. Als Belgisch componist vieren we vandaag Frédéric Devreese, onze Freddy, onze ridder, onze Klara-carrièreprijswinnaar in 2006; ongeveer een jaar geleden overleed hij op z'n 91ste.
stukje autograaf van Mozartfoto uit Mozarthuis Wenen

stukje autograaf van Mozart

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.