Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live een hele week in het teken van het MAfestival Brugge 2017

Klara Live een hele week in het teken van het MAfestival Brugge 2017Klassieke muziek

Wat hoort u in de week van 7 augustus in Klara Live? We zetten het hier op een rij! We volgen deze week het MAfestival Brugge op de voet, en dus lassen we zaterdagavond een extra uitzending in!
Campagnebeeld MAfestival Brugge

Campagnebeeld MAfestival Brugge

Maandag 07 augustus

Morgenavond staat in het MAfestival van Brugge La descente d'Orphée aux enfers (1686) van M.-A. Charpentier op het programma. Het ensemble Correspondances staat er onder leiding van Sebastian Daucé. Dat deze dirigent uitermate gespecialeseerd is in 17de eeuwse Franse muziek kan u vandaag reeds in Klara horen. We bundelden enkele opnames van het Ensemble en mochten de allerbeste kwaliteit van deze uitvoeringen constateren: naast Charpentier staan ook Jean-Baptiste Lully en Henry Du Mont op onze playlist.

Dinsdag 08 augustus

Le Concert Etranger heeft in 2015 een schitterende cd uitgebracht met Duitse muziek uit de eerste helft van de 17de eeuw; onovertroffen repertoire in een onovertroffen uitvoering. Dit wordt genieten bij Klara Live. Gisteren was dit ensemble trouwens nog te gast op het MAfestival.

Woensdag 09 augustus

Overmorgen, vrijdag, is het ensemble Vox Clamantis te gast op het MAfestival in Brugge. De musici brengen dan de Via Crucis van Franz Liszt; Met zijn Via Crucis (1878-9) schreef Liszt een van de meest aangrijpende versies van het passieverhaal. In dit verstilde werk balt hij de hele muziekgeschiedenis samen, van gregoriaanse hymnen en lutherse koralen tot klanken die zelfs zijn eigen tijd ver vooruit waren. Het Estse ensemble Vox Clamantis - lieveling van Arvo Pärt - dialogeert met pianist Jean-Claude Pennetier. In Klara live kan u vandaag reeds de opname beluisteren die dit ensemble maakte in 2012 op het label Mirare

Donderdag 10 augustus

Live van op het MAfestival in Brugge. Geïnspireerd door het boek Openbaring wijdt het Ghislieri Choir & Consort een programma aan goed en kwaad, rebellie en verlossing. Het gezelschap ontsluiert enkele late polyfone parels uit de 18e eeuw. Perez' Mottetto in festo Sancti Michaelis Archangeli, Zerafa's Improperia en Jannacconi's bewerking van Pergolesi's Stabat Mater: het zijn sacrale werken van de meest theatrale soort. De mooie Sint-Jacobskerk leent haar akoestiek uit aan het Ensemble.

Vrijdag 11 augustus

B'Rock is een trouwe gast op het MAfestival. Vorige week zaterdag was het Ensemble daar te horen met een prachtig programma met muziek van Haydn, Mozart en Boccherini, afgewisseld met een werk van Louis Andriessen. Ook Klara Live inviteert B'Rock maar al te graag. Vanavond kan u luisteren naar een heruitzending van het programma dat B'Rock bracht op 14 februari 2015. Roel Dieltiens soleerde er in een celloconcerto van Boccherini en van Carl Philipp Emanuel Bach. Robin Johanssen zong het stabat mater van Boccherini.

Zaterdag 12 augustus

Die Auferstehung und Himmelfahrt Jesu (1778) van Carl Philipp Emanuel Bach is een intieme meditatie op de deugden van Christus en het mysterie van zijn verrijzenis. Zelf noemde de componist dit lyrische oratorium terecht een van zijn meesterwerken. Hofkapelle München en Vocalconsort Berlin bundelen hun krachten in deze verlossende apotheose van MAfestival 2017. U kan het vandaag live meemaken op Klara in goed gezelschap van Mark Janssens

Podcast 'Klanken uit een anderwerelds elders'

Hoe stel jij je het hiernamaals voor? De 14e-eeuwse dichter Dante Alighieri had daar een heel specifiek idee over. In zijn Divina Commedia beschreef hij een imaginaire reis door het hiernamaals, met haltes in het Inferno, het Purgatorio en het Paradiso.

Radiomaakster Els Aerts en dramaturge Katherina Lindekens nemen je in deze podcast mee op pelgrimage van de Hades naar de hemel. Onderweg ontmoeten ze meerdere personages die Dante’s meesterwerk resoluut naar het nu katapulteren.

Klik hier en beluister de podcast via de website van het MAfestival

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.