Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live en Late Night Lab over Ars Musica

Klara Live en Late Night Lab over Ars MusicaBlijf verwonderd!

Ars Musica, het Belgische tweejaarlijkse festival voor eigentijdse muziek, koos dit jaar “Japan” als thema en zowel Klara Live als Late Night Lab staan op dinsdag 15 november helemaal in het teken van Ars Musica.
Logo Ars Musica 2016

Logo Ars Musica 2016

Onder de titel “Het land van de rijzende sound” verkent het festival van 12 tot 27 november de boeiende klankenwereld van de Japanse eigentijdse muziek: een fascinerend repertoire waarin moderniteit en een rijke traditie op een aantrekkelijke wijze verweven worden. Het festival presenteert meer dan tachtig concerten: er is niet enkel hedendaags klassiek te beluisteren, maar ook jazz, improvisatie en electronische muziek. Verder staan er ook masterclasses, films, cursussen en zelfs een heuse theeceremonie op het programma. Vanavond kan u in Klara Live luisteren naar het openingsconcert van dit festival - door Klara vorig weekend opgenomen in Bozar: het Brussels Philharmonic bracht er Belgische creaties van Toru Takemitsu, Frederik Neyrinck, Dai Fujikura en Maki Ishii. Het Brussels Philharmonic krijgt het exotische gezelschap van biwa, shakuhachi en taiko drums. Verstilling en verinnerlijking, naast spectaculaire klankexplosies en indrukwekkende tutti, een concert om niet te missen!

Dirigent Peter Rundel, festivaldirecteur Bruno Letort en de Belgische componist Frederik Neyrinck geven toelichting bij het programma.

En in Late Night Lab op dinsdag 15 november ook aandacht voor het Ars Musica-festival. Japanse muziek vormt een fascinerende weerspiegeling van het spanningsveld tussen een rijke traditie van extravagante mythologie enerzijds en een wonderbaarlijk modernisme anderzijds. Er worden bruggen tussen Oost en West gebouwd door Japanse en Belgische musici samen te programmeren. In deze bewogen tijden zet Ars Musica zich graag in om de ontdekking van de ander, met diens culturele verschillen en vindingrijkheden, een centrale plek op het podium te geven.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert / Kristof Lowyck / Katleen Van Bavel

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Wolfgang Heiremans / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

Late Night Lab

Nieuwe muziek, avant-garde, pioniers en hedendaags klassiek. Van Cage tot Brewaeys.

Presentatie: Bart Vanhoudt

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via latenight@klara.be

Elke dinsdag van 22 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.