Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live - Klarafestival van 14 tot en met 18 maart

Klara Live - Klarafestival van 14 tot en met 18 maartKlassieke muziek

Dit mag u van maandag 14 tot en met vrijdag 18 maart verwachten in Klara Live - Klarafestival.
Foto van het Ensemble Intercontemporain

Ensemble Intercontemporain

Maandag 14 maart:
Met ‘Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze‘ leverde Joseph Haydn zo’n indrukwekkend passiewerk af, dat er vier versies van bestaan. Deze is de grootste : ze werd geschreven voor soli, koor en orkest. Philippe Herreweghe staat met zijn Orchestre des Champs-Elysées en het Collegium Vocale Gent garant voor een boeiende en intense lezing. Live vanop het Klarafestival in Bozar. Klaragast vanavond is Vlad Ionescu, post-doctoraal onderzoeker in architectuurtheorie aan de Faculteit Architectuur in Hasselt.

Dinsdag 15 maart:
Het Klarafestival strijkt vanavond neer in de Kapellekerk in Brussel. Gli Angeli Genève en Stephan MacLeod brengen er repertoire dat hen nauw aan het hart ligt : cantates van Johann Sebastian Bach. Vandaag vier vroege cantates, vermoedelijk allemaal geschreven in de jaren 1707-1708 : BWV 106, Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit; BWV 71 Gott ist mein König; BWV 4, Christ lag in Todesbanden en BWV 131, Aus der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir. Klaragast vanavond is Manfred Sellink, hoofddirecteur-conservator van Koninklijk Museum voor Schone Kunsten te Antwerpen

Woensdag 16 maart:
Met Mahlers Derde Symfonie brengen dirigent Iván Fischer en zijn ronkende Budapest Festival Orchestra een van de meest ambitieuze werken uit het symfonische repertoire. Mahler wilde niets minder dan het hele universum verklanken in deze symfonie. Orkest, koor en altsolo bezorgen u een reis met de meest overweldigende en de meest kwetsbare momenten. Het Klarafestival, rechtstreeks vanuit Bozar. Klaragast vanavond is regisseur Manu Riche die u kent van ondermeer Problemski Hotel.

Donderdag 17 maart:
Het Parijse topensemble Ensemble Intercontemporain komt naar Brussel voor een uniek tweeluik : het eerste deel van de concertavond is opgevat als een muzikaal parcours langs eigentijdse kamermuziek en voor het tweede deel komt het ensemble samen op het podium van de grote Henry Leboeufzaal voor een uitvoering van Mahler’s Das Lied von der Erde. Mahler beschouwde dit werk als zijn meest persoonlijke compositie: een innige dialoog met de dood, een privaat passiespel. Live vanop het Klarafestival met vanavond als gast politicoloog Dave Sinardet.

Vrijdag 18 maart:
Het Kuss Quartet stelde een intrigerend programma samen met zeer diverse werken die allemaal de dood als thema of als inspiratiebron hebben. Van Haydns’ Sieben letzte Worte tot de Pulse Shadows van Harrison Birtwistle, en na de pauze Der Tod und das Mädchen van Franz Schubert. Het Klarafestival, live vanuit de Concertzaal van het Brusselse Conservatorium. Klaragast vanavond is Wannes Cappelle.

Klara Live - Klarafestival 2016

Topconcerten van het Klarafestival 2016.