Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live - Klarafestival van 17 t.m. 24 maart

Klara Live - Klarafestival van 17 t.m. 24 maartKlassieke muziek

Ontdek het programma van Klara Live
Collegium Vocale o.l.v. Philippe Herreweghe op het podium van de Henry Leboeufzaal

Collegium Vocale o.l.v. Philippe Herreweghe

Donderdag 17/03: Het Parijse topensemble Ensemble Intercontemporain met een uniek tweeluik. Een muzikaal parcours langs eigentijdse kamermuziek en de uitvoering van Mahler’s "Das Lied von der Erde". 
 
Vrijdag 18/03: Het Kuss Quartet met een intrigerend programma rond de dood. Van Haydns’ Sieben letzte Worte tot Der Tod und das Mädchen van Franz Schubert. 
 
Zaterdag 19/03: "Il primo omicidio", de geschiedenis van Kaïn en Abel, door Alessandro Scarlatti in een meeslepend oratorium gevat. Rinaldo Alessandrini en zijn Concerto Italiano staan garant voor een flamboyante uitvoering in het Concertgebouw Brugge.
 
Zondag 20/03: De "Water Passion", dat de Chinese componist en dirigent Tan Dun componeerde voor de 250ste sterfdag van J.S. Bach. Oosterse mystiek en westerse avant-garde, eeuwenoud en fonkelnieuw, vloeien in zijn werk rimpelloos in elkaar over. Tan Dun dirigeert zelf het Vlaams Radio Koor en de Brussels Philharmonic Soloists.
 
Maandag 21/03: Jérémie Rohrer en zijn ensemble 'Le Cercle de l'Harmonie' met twee zelden gehoorde parels, de Reformatiesymfonie van Felix Mendelssohn-Bartholdy en het weinig uitgevoerde Stabat Mater van Franz Schubert. Live vanuit deSingel.
 
Dinsdag 22/03: Liszts naar de keel grijpende verklanking van de veertien staties van de kruisweg, de "Via Crucis", door Jan Michiels en interventies van vier jonge componisten uit evenveel landen, waaronder Annelies Van Parys, door het Polish Cello Quartet.
 
Woensdag 23/03: De Mattheuspassie, BWV 244 van J.S. Bach, met het Monteverdi Choir en de English Baroque Soloists o.l.v. John Eliot Gardiner
 
Donderdag 24/03: Het Nationaal Orkest van België o.l.v. Michael Schønwandt met de 9de symfonie van Anton Bruckner.

Klara Live - Klarafestival 2016

Topconcerten van het Klarafestival 2016.