Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live meets Shakespeare

Klara Live meets ShakespeareBlijf verwonderd!

Donderdag 8 februari in Klara Live
foto van Herbert Schuch

Herbert Schuch

Einde vorig jaar, op 15 december, was Alexander Shelley, een (tamelijk) jonge Engelse dirigent, te gast in Bozar. Shelley had voor dit concert zélf het programma samengesteld en had daarvoor de focus gelegd op Shakespeare: tijdens hun opleiding worden de Engelsen willens nillens geconfronteerd worden met het oeuvre van Shakespeare. Alexander Shelley koos muziek van Mendelssohn, enkele delen uit diens 'Ein Sommernachtstraum'. Ook Sjostakovitsj stond op het programma: in 1932 werd aan de jonge Sjostakovitsj gevraagd om de toneelmuziek te componeren voor een Hamlet-enscenering. Tot slot klonk er muziek van Richard Strauss, diens minder vaak gespeelde syfmonisch gedicht Macbeth. Alexander Shelley dirigeerde alles uit het hoofd!

Ook Herbert Schuch was die avond een ster aan het firmament: hij speelde het pianoconcerto van Schumann met veel verve! Schuch beweert dat hij met het spelen van Schumanns concerto nooit helemààl klaar is. Het is voor hem een permanente evolutie, het concerto speelt hij telkens op een andere manier, steeds geïnspireerd door de poëzie van de componist. 

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Wolfgang Heiremans / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.