Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live met Belgische topensembles

Klara Live met Belgische topensemblesKlassieke muziek

'Klara Live' pakt in de week van 22 april 2019 uit met Belgische topensembles en enkele mooie concerten van de Europese Radio Unie.
Joshua Bell

Joshua Bell

Maandag 22 april

Met meer dan 500 plaat- en cd-opnames werd The Academy of St. Martin in the Fields één van de bekendste kamerorkesten ter wereld. In 2011 nam violist Joshua Bell de fakkel over van Sir Neville Marriner als muziekdirecteur. Vanavond hoort u het Londense orkest met Joshua Bell in een BBC-Promsconcert met o.m. Beethovens vierde symfonie en het derde vioolconcerto van Saint-Saëns. Joshua Bell is zowel dirigent als solist. Een EBU-opname van 12 augustus 2018, opgenomen in de Royal Albert Hall in Londen.

Dinsdag 23 april

Muziek in de teksten van William Shakespeare en theater bij Henry Purcell, ze zijn nauw met elkaar verweven. Sopraan Anna Prohaska voegt zich bij de Akademie für Alte Musik in een programma met theatrale liederen en orkestsuites van Heny Purcell maar ook van zijn voorgangers John Blow, John Dowland en Matthew Locke. Decor is het barokke kuuroord Bad Arolsen waar elk jaar het Bad Arolsen Baroque Festival de zomer inluidt. Een opname van 30 mei 2018.

Woensdag 24 april

Het Nederlandse EnAccord Strijkkwartet bestaat intussen twintig jaar, en musiceren doen ze nog altijd met evenveel enthousiasme. Voor hun concert in de Handelsbeurs brachten ze ook altviolist Dana Zemtsov en cellist Gideon den Herder mee, om voltallig te zijn voor Tsjaikovsky's strijksextet Souvenir de Florence. Voordien nog twee prachtige strijkkwartetten: El Oracion del Torero van Joaquin Turina, en het opus 76 nr 4 'Zonsopgang' van Joseph Haydn. Een zonnig programma, ingeleid door Nicole Van Opstal. Een Klara-opname van 14 februari 2019.

Donderdag 25 april

Vanavond kan u genieten van een concert gegeven op 8 februari 2019 in Bozar door Vox Luminis o.l.v. Lionel Meunier en tenor Reinoud van Mechelen. Ze brengen in het kader van het Bach Heritage Festival enkele cantates van de jonge Bach.

Vrijdag 26 april

Galaconcert met de winnaars van de Canvaswedstrijd ‘Speel het hard’. Vorig jaar realiseerde Thomas Vanderveken zijn droom in de reeks ‘Thomas speelt het hard’. Dit schooljaar schreven meer dan honderd amateurmuzikanten zich in voor de wedstrijd ‘Speel het Hard’, gesteund door Canvas en Thomas Vanderveken. Hun droom en einddoel: een werk spelen met het Brussels Philharmonic. Op 14 april was het zover: drie winnaars, en twee winnaars van aanmoedigingsprijzen, speelden in de Bijloke in Gent een concert met het Brussels Philharmonic o.l.v. Manoj Kamps. Het werd een uiterst divers, ambitieus en geslaagd programma! De deelnemers vertellen zelf ook waarom ze die uitdaging zijn aangegaan.

Zaterdag 27 april

Vandaag neemt Klara Live u mee naar de Bijloke in Gent voor een rechtstreeks concert met de Belgische topensembles B'Rock en Vox Luminis. Op het programma staan een Franse en een Engelse ode: het Te Deum van Marc Antoine Charpentier en de Ode aan Sint-Cecilia van Henry Purcell, een ontroerende lofzang op de kracht van muziek.

Klara Live, van maandag 22 tot en met vrijdag 26 april 2019, vanaf 20 uur ovia Klara, klara.be en de Klara-app.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Wolfgang Heiremans / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.