Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live met geliefde klassiekers en de première van ‘A War Requiem’ op zondag

Klara Live met geliefde klassiekers en de première van ‘A War Requiem’ op zondagKlassieke muziek

Klara Live brengt ook in de week van 5 november 2018 een afwisseling van creaties en geliefde klassiekers. En op zondag 11 november 2018 mag u een extra aflevering van Klara Live verwachten. Die namiddag - honderd jaar na de Grote Oorlog -brengen we rechtstreeks vanuit Bozar, de première van ‘A War Requiem’, een werk van de Vlaamse componist Annelies Van Parys.
© Michiel Hendrickx

Collegium Vocale Gent

Maandag 5 november

Vanavond een concert met opnames van onze buitenlandse radiocollega’s uit Sante Fe, New Mexico. Het repertoire is heel gevariëerd, met naast werk van Händel en Vivaldi het pianotrio in d van Felix Mendelssohn. De opnames werden gemaakt in juli-augustus 2017 in Santa Fe.

Dinsdag 6 november

Concert met het West-Eastern Divan Orchestra o.l.v. Daniel Barenboim en violiste Lisa Batiashvili. Het orkest, gesticht door de joodse dirigent Barenboim en de Palestijnse literatuurwetenschapper Edward Saïd als een muzikaal en humanitair project, werkt met jonge topmusici uit het hele Midden-Oosten. Ze repeteren en debatteren samen, om vervolgens grote internationale tournees te maken. Op het programma van dit concert, opgenomen tijdens de BBC Proms, staan het vioolconcerto van Tsjaikovski, het Poème de l'extase van Alexander Skrjabin en de nieuwe compositie 'Looking for Palestine' van David Coleman.

Woensdag 7 november

De Britse tenor Mark Padmore en pianist Simon Lepper brachten een intieme avond in De Munt met naast het mooie An die Ferne Geliebte ook minder gehoorde liederen van Ludwig van Beethoven. Na de pauze brachten ze de Kerner Lieder van Robert Schumann: 12 liederen op 12 gedichten van Justinus Kerner, naast dichter ook arts en auteur van een boek over parapsychologie.
Deze opname werd gemaakt in de Munt op 24 september ll.

Donderdag 8 november

De Berliner Philharmoniker gaf haar openingsconcert van het seizoen 2018-2019 op 24 augustus, uiteraard in de Philharmonie in Berlijn. Voor deze seizoensopener kozen de Berlijners voor een concert waarin het orkest centraal staat: op het programma Don Juan en Tod und Verklärung van Richard Strauss, en de 7de symfonie van Ludwig Van Beethoven. Een topconcert, met dirigent Kirill Petrenko.

Vrijdag 9 november

Klara Live rechtstreeks vanuit Bozar met het openingsconcert van het festival Ars Musica. Auditieve verrassingen gegarandeerd, met een splinternieuw Concerto voor theremin (Régis Campo), en een Concerto van Marius Constant voor draaiorgel en orkest. Ook Frank Zappa en John Zorn zorgen voor orkestklanken die u zelden hoort. Festivaldirecteur Bruno Letort komt tijdens de pauze langs bij Lut Van der Eycken om één en ander toe te lichten.

Zondag 11 november

Op deze feestdag brengt Klara Live - honderd jaar na de Grote Oorlog - rechtstreeks vanuit Bozar, de première van ‘A War Requiem’, een werk van de Vlaamse componist Annelies Van Parys. Voluit heet het werk ‘A War Requiem – For a human World’: het wil een eresaluut zijn aan de slachtoffers van alle oorlogen, èn een pleidooi voor meer begrip en menselijkheid. Het Nationaal Orkest van België, Collegium Vocale Gent en solisten Sophie Karthäuser en Thomas Bauer staan onder leiding van dirigent Hugh Wolff. Naast deze première brengt het Nationaal Orkest van België ook de 5de symfonie van Gustav Mahler.
Klara Live op zondag, vanaf 14.00 uur.

Klara Live, van maandag 5 tot en met vrijdag 9 november 2018, telkens van 20 tot 22 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Klara Live met de rechtstreekse uitzending van de première van ‘A War Requiem’, op zondag 11 november 2018, van 14 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.