Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

'Klara Live' met o.a. de 9 pianosonates van Sergei Prokofiev door Olli Mustonen

'Klara Live' met o.a. de 9 pianosonates van Sergei Prokofiev door Olli MustonenKlassieke muziek

Wat hoort u in de week van 24 oktober in Klara Live? Dat zetten we hier op een rij!
Foto van Olli Mustonen

Olli Mustonen

Maandag 24/10/2016

Na een samenwerking met Brad Mehldau vorig seizoen, was het op 15 oktober de beurt aan levende jazzlegende Avishai Cohen in de Bijloke. Hij ging met zijn trio de dialoog aan met een symfonische formatie van topniveau. Een spontane uitdaging was het: de symbiose van jazz en klassiek is Cohens dada van de laatste jaren.

Dinsdag 25/10/2016

Een muziekstuk componeren tijdens een spelletje kegelen: Wolfgang Amadeus Mozart draaide er zijn hand niet voor om, als we de mythe mogen geloven. Hij componeerde het trio voor klarinet, piano en altviool voor de dochter van zijn vrienden, Franziska von Jacquin, die als eerste de pianopartij voor haar rekening nam. Robert Schumann brengt ons in sprookjesachtige sferen, net als Jörg Widmann in zijn opdrachtwerk Es war einmal... De muzikale duizendpoot speelt zijn eigen compositie samen met de Duitse altvioliste Tabea Zimmermann en de Hongaarse pianist Dénes Várjon

Woensdag 26/10/2016

De 9 pianosonates van Sergei Prokofiev behoren tot de top van de 20ste eeuwse pianoliteratuur. De Finse pianist Olli Mustonen verdiept er zich al jaren in, met veel passie en enthousiasme. Het Festival van Vlaanderen Vlaams-Brabant nodigde Olli Mustonen uit om de 9 sonates te komen spelen op één dag: een echt huzarenstukje ! Ook het Vlaamse Taurus Kwartet en ensemble Oxalys waren van de partij op deze "Prokofiev Challenge". Klara Live wijdt een tweedaagse aan dit bijzonder initiatief.

Donderdag 27/10/2016

De 9 pianosonates van Sergei Prokofiev behoren tot de top van de 20ste eeuwse pianoliteratuur. De Finse pianist Olli Mustonen verdiept er zich al jaren in, met veel passie en enthousiasme. Het Festival van Vlaanderen Vlaams-Brabant nodigde Olli Mustonen uit om de 9 sonates te komen spelen op één dag: een echt huzarenstukje ! Ook het Vlaamse Taurus Kwartet en ensemble Oxalys waren van de partij op deze "Prokofiev Challenge". Vanavond deel 2.
 

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken 

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael.

Contact: klaralive@klara.be