Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live met o.a. het Flanders Recorder Quartet en de Flagey Pianodays

Klara Live met o.a. het Flanders Recorder Quartet en de Flagey Pianodays Klassieke muziek

Dit zijn de concerten die de ploeg van Klara Live voor de week van 4 juni 2018 voor u selecteerde. Op maandag is er uiteraard een rechtstreeks verslag van het Laureatenconcert, maar ook Final Chapter van het Flanders Recorder Quartet en de Flagey Pianodays krijgt u deze week te horen.
Logo Koningin Elisabethwedstrijd Zang 2018

Koningin Elisabethwedstrijd Zang 2018

Maandag 4 juni

Sinds de proclamatie op 12 mei gaven de laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd overal te lande tal van concerten. Vanavond vindt het slotconcert plaats in Bozar, met de eerste 6 laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd Zang 2018.
Lut Van der Eycken is uw gastvrouw. Zij ontvangt sopraan Charlotte Wajnberg, finaliste van het zangconcours dit jaar, en haar echtgenoot Aaron Wajnberg, die haar aan de piano begeleidde tijdens de halve finale. Beiden blikken terug op de wedstrijd en geven korte impressies.
Klik hier en lees een ruime vooruitblik op deze avond

Archieffoto van het laatste Belgische concert van Flanders Recorder Quartet
Archieffoto van het laatste Belgische concert van Flanders Recorder Quartet

Dinsdag 5 juni

Op zondag 27 mei deed het Flanders Recorder Quartet na 30 jaar de boeken dicht. Drie van de vier blokfluitisten waren er vanaf het begin bij en dienden gedurende die 30 jaar de luisteraar zeer getrouw met concerten en prachtige cd-opnames.
Met dit concertprogramma Final Chapter levert het Flanders Recorder Quartet haar visitekaartje voor een laatste maal af. Meerdere eeuwen passeren de revue, geuren en kleuren vullen elkaar aan of geven aanleiding tot een contrasterend muzikaal bouwwerk. Composities zijn afwisselend oud en nieuw, met twee tot de verbeelding sprekende compositieopdrachten; de onverwachte noot is voor het up-tempo swing repertoire. Final Chapter staat voor één groot blokfluitfeest; een laatste salvo kleurrijke vuurpijlen in de nacht.

Woensdag 6 juni en donderdag 7 juni

De Flagey Pianodays zijn elk jaar weer hoogdagen voor de pianoliefhebber. Dit jaar werden ze georganiseerd van woensdag 21 tot zondag 25 februari. Niet minder dan negentien concerten stonden op het programma, met pianisten uit de wereld van de jazz en de klassieke muziek. Grote namen stonden er naast nieuw talent. Vandaag en morgen brengt Klara Live een selectie uit drie concerten die plaatsvonden op zondag 25 februari. Julien Libeer, Hannes Minnaar en Nelson Goerner brachten toen een gevariëerd repertoire met werk uit de 19de en 20ste eeuw. In Klara Live krijgt u een tweedaagse met een mix van deze concerten.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert / Kristof Lowyck / Katleen Van Bavel

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Wolfgang Heiremans / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.