Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

'Klara Live' met o.a. Trio Khaldei en Ensemble Polyharmonique

'Klara Live' met o.a. Trio Khaldei en Ensemble PolyharmoniqueKlassieke muziek

Wat hoort u in de week van 17 oktober in Klara Live? Dat zetten we hier op een rij!
Foto van Trio Khaldei

Trio Khaldei

Maandag 17/10/2016

Novecento, concertencyclus van het Festival van Vlaanderen Vlaams-Brabant, opende dit jaar met een wel heel bijzonder concert: het Trio Khaldei bracht samen met het percussietrio Triatu een bewerking voor hun gezamenlijke bezetting van de 15de symfonie van Dmitri Sjostakovitsj. Deze bewerking gebeurde onder toezicht van de componist en had zijn goedkeuring. Uitzonderlijk is dat alle slagwerkinstrumenten behouden werden, maar voor het overige werd de partituur herleid tot de bezetting van het pianotrio. Dit geeft een heel andere, verrassende kijk op de compositie. Verder brengt het Trio Khaldei ook nog het 2de pianotrio van dezelfde componist, één van hun absolute lievelingsstukken.

Dinsdag 18/10/2016

De Italiaanse barok kende een explosie aan nieuwe muzikale mogelijkheden. Pionier Monteverdi lapte vaak verouderde muzikale voorschriften aan zijn laars en Giovanni Legrenzi was beslist een van de trouwste volgelingen. Het Ensemble Polyharmonique bracht in de Begijnhofkerk van Lier op 30 september een fijne selectie litugische muziek van Legrenzi.

Woensdag 19/10/2016

Alexander Melnikov resideert dit jaar in Bozar. Voor hem betekent dat erg veel, want in feite begon zijn grote muzikale carrière in Brussel in 1991 met de Koningin Elisabeth Wedstrijd. Vandaag speelt hij Tsjaikofsky's eerste pianoconcerto. Maar ook Jörg Wimann heeft dit jaar een bijzondere relatie met Bozar: als klarinettist, als componist en als dirigent is ook hij dit jaar artist in Residence. Vandaag opent hij het concert met 'Armonica', een werk voor glasharmonica, accordeon en symfonieorkest.

Donderdag 20/10/2016

Tijdens het eerste weekend van oktober vond in Flagey een Kwartet Weekend plaats. Op vrijdagavond was het Edding Kwartet te gast waarvan Musique 3 een opname maakte; op zaterdagavond presenteerde het Modigliani Kwartet een mooi repertoire dat helaas niet opgenomen mocht worden. In het late avonduur was er dan het Radio.String.Quartet te gast met een bijzonder programma, een beetje jazzy, een beetje folk, een beetje klassiek, een beetje van alles.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael

Contact: klaralive@klara.be