Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live met violist Marc Bouchkov

Klara Live met violist Marc Bouchkov Klassieke muziek

Onze landgenoot Marc Bouchkov was in 2012 laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool. Hij was voorbestemd om violist te worden, zowel zijn grootmoeder, Zoria Shikmurzaeva, 4e prijs in 1963, als zijn vader, Evgueni Bouchkov, 3e prijs in 1989, het jaar van de ongenaakbare Vadim Repin, werden laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd, en zijn moeder Alissa Vaitsner is violiste bij het Brussels Philharmonic.

Marc Bouchkov, violist

Marc Bouchkov staat in België misschien wat minder in de aandacht dan Yossif Ivanov (2e prijs 2005) en Lorenzo Gatto (2e prijs 2009) maar ondertussen zat hij niet stil en bouwt internationaal een mooie loopbaan op.

Na zijn wedstrijd nog ging hij nog enkele jaren studeren bij Mihaela Martin, zelf nog laureate in 1980, aan de Kronberg-academie in Duitsland, een kweekvijver voor uitzonderlijke muzikale talenten, vergelijkbaar met onze Muziekkapel Koningin Elisabeth.

Tevens nam hij nog deel aan meerdere grote competities, zo kaapte hij vorig jaar nog de tweede prijs weg op het Internationaal Tsjaikovski-concours te Moskou.

Hij concerteerde ondertussen in de belangrijkste concertzalen van Europa zoals het Théâtre de la Ville in Parijs, the Konzerthaus Berlijn, de Elbphilharmonie in Hamburg en de Wigmore Hall in London en speelde onder de leiding van dirigenten als Valery Gergiev, Andrey Boreyko en Christoph Eschenbach.

Naast zijn activiteiten als violist is Marc Bouchkov als pedagoog verbonden aan het Conservatoire Royal de Liège alsook aan de internationale Music Academy in Liechtenstein.

Woensdag 13 mei kunnen we hem in Klara Live beluisteren in een recital dat hij vorige zomer gaf op het beroemde zomerfestival van Verbier. Hij speelt samen met pianist Dmitry Masleev een boeiend programma met muziek van Franz Schubert, Johannes Brahms en Dmitri Sjostakovitsj.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.