Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live met vocaal vuurwerk, Beethoven, Bruckner en de 20ste eeuw

Klara Live met vocaal vuurwerk, Beethoven, Bruckner en de 20ste eeuwKlassieke muziek

In de week van 12 november 2018 mag u o.a. een Bruckner avond verwachten tijdens Klara Live. En op vrijdag 16 november 2018 is er 'Klara Live - Jazz'. Lies Steppe en Bart Vanhoudt brengen een rechtstreekse uitzending vanuit Brugge, waar van 16 tot 18 november de achtste editie van Jazz Brugge plaatsvindt.
Julia Lezhneva

Julia Lezhneva

Maandag 12 november

De Russische sopraan Julia Lezhneva is een stemacrobate pur sang. Haar virtuositeit zet het publiek in vuur en vlam, zeker als ze samenwerkt met barokviolist Dmitry Sinkovsky en zijn ensemble La Voce Strumentale. Op het Duitse Rheingau Musik Festival brachten ze een programma met aria's en concerto's vol coloraturen en barokke fiorituren van componisten als Telemann, Handel, Graun en Vivaldi. Als kers op de taart na het - letterlijk - adembenemende concert ontpopte Sinkovsky zich bovendien als een uitstekend contratenor tijdens de bisnummers.
Een EBU-opname van 20 juli 2018, gemaakt in de prachtige Cisterciënzerabdij Eberbach aan de Rijn.

Dinsdag 13 november

Op 25 mei van dit jaar was het Cleveland Orchestra te gast op het Musikverein Festival in Wenen. Dit schitterende orkest olv Franz Welser-Möst bracht exclusief werken van Ludwig van Beethoven. Het orkest startte met de 2de symfonie, daarna de heerlijke pastorale en eindigde met de Leonore-ouverture.

Woensdag 14 november

Tempus Konnex is een jong ensemble, gesticht in 2014, dat een lans wil breken voor nieuwe muziek. Cultuurhuis deSingel stelde hen in oktober voor in een programma met het iconische ‘Le marteau sans maître’ van Pierre Boulez en ‘Death of Light/Light of Death’ van de Britse componist Jonathan Harvey. Dirigent is Pascal Gallois, die beide componisten goed kende.

Donderdag 15 november

Vanavond in Klara Live een Bruckner avond. Op het programma zijn Te Deum en de zelden uitgevoerde Tweede symfonie. Een uiterst complex werk met grote diepgang en thematische rijkdom, die Anton Bruckner zelf als de voor het publiek meest toegankelijke beschouwde en waarin hij voor het eerst zijn “epische breedte” bereikte. Hartmut Haenchen voegt hiermee een nieuw luik toe aan de Bruckner-cyclus van de Munt.

Vrijdag 16 november

Klara Live Jazz. Van 16 tot 18 november vindt in het Brugse Concertgebouw de achtste editie van Jazz Brugge plaats. Die zet in op 'crossing cultures': de focus op de Europese jazz blijft aangehouden, maar er wordt ook verbreed naar andere continenten. De eerste avond staat in het teken van het W.E.R.F.-label, al 25 jaar een huis van vertrouwen voor de Belgische jazz
Vier concerten (Donder, Free Desmyter & Bassem Hawar / The Takenouchi Documents, Nathalie Loriers & Chemins Croisés, en Mw'Soul van Ghalia Benali & Mâäk) zenden we live uit. Daarnaast doen we interviews met o.m. Donder, Laurent Blondiau, Nathalie Loriers, Mattias De Craene (MDCIII) en Benny Claeysier en Peter Koten van W.E.R.F./Kaap, met wie we het hebben over oprichter Rik Bevernage, de rol van het label de voorbije kwarteeuw en de koers van de Belgische jazz in 2018.

Klara Live, van maandag 12 tot en met donderdag 15 november 2018, telkens van 20 tot 22 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Klara Live - Jazz, rechtstreeks vanop Jazz Brugge, op vrijdag 16 november 2018, van 18 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert / Vincent Verelst / Tom Verheyden

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met vrijdag, telkens van 20 tot 22 uur op Klara, klara.be en de Klara-app
Nieuw dit seizoen: als we een mooie voorstelling op zaterdag rechtstreeks mogen uitzenden, zullen we ook op zaterdagavond een Klara Live uitzenden. Hou onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.