Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 10 augustus: het MA-festival met het Sollazzo Ensemble

Klara Live op 10 augustus: het MA-festival met het Sollazzo Ensemble Blijf verwonderd!

Rechtstreeks vanuit Brugge: het MA-festival met het Sollazzo Ensemble.

Sollazzo Ensemble

De muziek van Francesco Landini (Fiesole, ca. 1325 - Florence, 2 september 1397) staat centraal in dit concert. Hij was de beroemdste componist van het Italiaanse Trecento en in zijn tijd al befaamd als organist van de San Lorenzo in Firenze. Landini was al sinds zijn jeugd blind, maar dat weerhield hem er niet van een mooie muziekcarrière uit te bouwen. U kent hem misschien ook van de 'Landini-cadens'.

Nicole Van Opstal volgt het concert en vertelt u alles over deze boeiende figuur tijdens Klara Live.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Geertje De Ceuleneer / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.