Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 10 december: Sheku en Isata Kanneh-Mason

Klara Live op 10 december: Sheku en Isata Kanneh-MasonKlassieke muziek

De 22-jarige Britse cellist Sheku Kanneh-Mason breekt met zijn cd's en videostreams alle records. Hij is al enkele jaren een ster op de BBC Proms en speelde op het huwelijk van Meghan Markle en prins Harry. En vooral: hij is waanzinnig goed, net als zijn muzikale familie. Met zijn zus, de pianiste Isata Kanneh-Mason, gaf hij afgelopen zomer een recital op het prestigieuze festival van Verbier, met aandacht voor Brits repertoire.
Sheku Kanneh-Mason poseert met zijn cello© Jake Turney

Sheku Kanneh-Mason: publiekslieveling in de UK

De jonge Britse cellist Sheku Kanneh-Mason won in 2016 de BBC Young Musician Competition. Sindsdien gaat het hard. Hij wordt uitgenodigd op de BBC Proms, als solist bij wereldorkesten en voor recitals in topconcertzalen. Tegelijk studeert hij verder aan de Royal Academy of Music. Zijn cd's 'Inspiration' en 'Elgar' hebben een reusachtig succes. Hij is de eerste cellist in de Britse geschiedenis die met een klassieke cd in de UK Top 10 stond. Met zijn zus, pianiste Isata Kanneh-Mason en andere muzikale familieleden speelde hij tijdens de lockdown livestreams met meer dan een miljoen kijkers. Over de zeven bijzonder muzikale kinderen van de familie Kanneh-Mason werden al meerdere programma's en tv-documentaires gemaakt.

In dit recital legt Sheku Kanneh-Mason de klemtoon op Brits repertoire, met o.a. de cellosonates van componisten Frank Bridge en Benjamin Britten. Sheku Kanneh-Mason bespeelt een cello van Atteo Goffriller uit 1700.
Pianiste Isata Kanneh-Mason maakte onlangs haar debuut in De Singel en is op 12 december te horen in Bozar.

Bekijk hieronder het duo Sheku en Isata Kanneh-Mason in De Zwaan van Camille Saint-Saëns, opgenomen tijdens de BBC Proms.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.