Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 11 augustus: de zoete wraak van Händel en Porpora

Klara Live op 11 augustus: de zoete wraak van Händel en PorporaKlassieke muziek

Op het MA Festival in Brugge nam Klara een concert op waarin wraak en verdriet het gemoed van de operahelden beheersen. Componisten als Händel en Porpora waren bijzonder vindingrijk om grote emoties in muziek weer te geven. Samen met Le Concert de l’Hostel Dieu laat mezzosopraan Giuseppina Bridelli u kennismaken met de meest virtuoze wraak- en haataria’s van de operascène.
portret van Giuseppina Bridelli(c) Matteo Pais

Giuseppina Bridelli: La vendetta in aria's van Händel en Porpora

ls het woord ‘vendetta’ valt, barst de hel los in het orkest en zinkt de held(in) neer van verdriet of ontsteekt in een blinde woede. Daarvoor trekken we naar Londen, waar Georg Friedrich Händel in de jaren 1730 met nieuwkomer Nicola Porpora wedijvert om compositorische roem. En waar castraatzangers als Farinelli en Senesino het publiek betoveren met hun waanzinnige tempi, grillige vocale sprongen en hun furieuze temperament.
Of hoe Mind & Body niet altijd even harmonieus zijn, en componisten daar gretig gebruik van maken... 
Op het programma staan enkele bekende aria's als Scherza Infida uit Händels Ariodante - vol ingehouden woede - en het helse 'In braccio a mille furie’ van Nicolo Porpora’, maar er valt ook ook heel wat repertoire te ontdekken dat nog zelden op het programma staat. 
Giuseppina Bridelli wordt begeleid met het ensemble Le Concert de l’Hostel Dieu onder leiding van Franck-Emmanuel Comte.

 

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Geertje De Ceuleneer / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.