Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 12/11: There is a bluer sky, a wall with roses

Klara Live op 12/11: There is a bluer sky, a wall with rosesKlassieke muziek

De Zweeds klarinettist Staffan Mårtensson verzamelde enkele vrienden voor een avontuurlijk programma dat meandert langs enkele Zweeds hedendaagse werken om zacht te landen in een bijzonder mooie uitvoering van Brahms' klarinettrio.
Klarinettist Staffan Mårtensson

Staffan Mårtensson

'There is a bluer sky, a wall with roses' van Sven-David Sandström is een tijdloos, traag mijmerende solo voor klarinet, licht melancholisch. Na een virtuoze Piazzolla op marimba en vibrafoon komen ze bij Dialogo 5 van een andere eminente Zweed: Daniel Börtz. Een dialoog voor klarinet en percussie, speciaal voor Staffan Martensson gecomponeerd. Samen met cellist Jakob Koranyi en Peter Friis Johansson aan de piano besluiten ze met een zalvend mooie versie van Brahms klarinettrio.

Dit concert was te horen tijdens het zomerfestival Östergötland Music Days op 19/08/2021

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.