Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 13 september met Janine Jansen en Amsterdam Sinfonietta

Klara Live op 13 september met Janine Jansen en Amsterdam SinfoniettaKlassieke muziek

Het Festival van Vlaanderen Gent nodigde Janine Jansen en Amsterdam Sinfonietta uit voor een avondje strijkersplezier met werk van Peter Tsjaikovsky en Antonio Vivaldi.
Janine Jansen©Marco Borggreve

Janine Jansen

Het Amsterdam Sinfonietta is een virtuoze strijkersgroep van 23 musici die innovatie en out-of-the-box denken hoog in het vaandel dragen. Sinds 2003 worden ze geleid door Candida Thompson. Ze spelen het volledige strijkersrepertoire van de barok tot vandaag, en bedenken verrassende combinaties van oude en nieuwe muziek, bekend en onbekend repertoire. Opdrachten voor nieuw werk, arrangementen, cross-over, cross-culture, samenwerkingen met film, dans, theater: het kan allemaal.
Festival van Vlaanderen Gent nodigde het orkest uit voor een avond puur strijkersplezier met de Serenade voor Strijkers van Peter Tsjaikovsky, en de Vier Seizoenen van Antonio Vivaldi. Solist is niemand minder dan Janine Jansen.
Klara Live is er met Nicole Van Opstal rechtstreeks bij. Maandag 13 september, 20.00 u.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Geertje De Ceuleneer / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.