Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 13/12: Quatuor van Kuijk en Cuarteto Casals in Flagey

Klara Live op 13/12: Quatuor van Kuijk en Cuarteto Casals in FlageyKlassieke muziek

Het String Quartet weekend van Flagey stond in het teken van Felix Mendelssohn-Bartholdy. Op het programma Mendelssohns laatste strijkkwartet, tragischer en dissonanter dan alles wat hij ooit schreef.
Quatuor van KuijkSvend Andersen

Quatuor van Kuijk

De luchtige fantasiewereld van elfen, feeën en visionaire landschappen laat hij hier achter zich. Melancholisch en met veel poëzie vertolkt het Van Kuijk kwartet zijn verdriet over de onverwachte dood van zijn oudere zus Fanny in mei 1847. Voor en na dit zesde strijkkwartet in f, op.80, horen we twee kwartetten van Mozart van wie Felix Mendelssohn de uitgebalanceerde melodieën als voorbeeld nam wat hem de naam "Mozart van de 19e eeuw" opleverde. Het Quatuor Van Kuijk opent met Mozarts “Dissonanzenquartett”, het Cuarteto Casals eindigt met Mozarts 15e strijkkwartet, tussenin een bijzonder bisnummer.
Verder volgen we Fatma Saids rijk geschakeerde warme sopraan in haar verkenning van Westers klassiek repertoire met twee nummers uit haar nieuwe cd El Nour. 

Dit concert werd opgenomen door onze vrienden van Musiq'3 in Flagey op 2 en 3 oktober.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.