Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 15 februari: vocaal mannenkwintet Amarcord

Klara Live op 15 februari: vocaal mannenkwintet AmarcordKlassieke muziek

De vijf uitstekende zangers van het vocale ensemble Amarcord zongen al samen in het knapenkoor van de Sankt Thomas Kirche in Leipzig. Behalve hun gave samenklank maken ze ook van een breed repertoire hun handelsmerk.
vocaal kwintet AmarcordMartin Jehnichen

Amarcord

In dit Franse en Amerikaanse programma tonen ze de link die er tussen beide naties was in de jaren 1920 toen heel wat Amerikaanse componisten in Parijs les volgden bij Nadia Boulanger. Na Milhaud en Poulenc, maken ze zelf de oversteek met Ives en Barber, en zingen als toemaatje ook enkele Afro-Amerikaanse traditionals.

Een concert vanuit de Stadtkirche van Ludwigslust op 4 augustus 2020

 

Felicia Bockstael

 

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Geertje De Ceuleneer / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.