Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 16 februari met werk van Philip Glass

Klara Live op 16 februari met werk van Philip GlassKlassieke muziek

Luister vanavond naar King Lear, een wereldcreatie van Philip Glass in Bozar. Een wereldpremière van een strijkkwartet van Philip Glass in Bozar, het is geen alledaags gebeuren.
Quatuor Tana©Nathalie Gabay

Quatuor Tana

Quatuor Tana zorgde op 15 januari voor deze primeur: ze brachten in de Henri Leboeufzaal - voor een zeer beperkt publiekje van 200 mensen - de creatie van King Lear, het negende strijkkwartet van Philip Glass.

Het gaat hier om een concertversie van toneelmuziek die Glass schreef voor de Broadwayproductie 'King Lear' uit 2019. Dat Glass veel voor strijkkwartet schrijft is geen toeval, hij houdt van het medium. 'Ik weet hoe ik voor strijkkwartet moet schrijven. Ik hou van de emotionele breedte van dat ensemble', zegt hij daarover.

De musici van Tana zijn echte Glasskenners: in 2018 brachten ze zeven van zijn kwartetten uit op CD. Het concertprogramma op 15 januari vervolledigden ze met werk van de Amerikaanse Caroline Shaw en van Franz Schubert, één van de lievelingscomponisten overigens van Philip Glass.

Klara Live, woensdag 16 februari, 20.00 u

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.