Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 18 november: An Englishman's Ballad

Klara Live op 18 november: An Englishman's BalladKlassieke muziek

Op 18 november is Klara Live te gast in AMUZ voor een rechtstreeks concert met tenor Jeffrey Thompson. Zijn bijzondere vertolkingen van barokke Engelse ballades van Purcell en tijdgenoten zijn een ware levensreis door tijd, emoties en herinneringen. Een concert van Jeffrey Thompson is niet zomaar een liedrecital. Thompson stelde zijn programma samen als één groot dramatisch verhaal, met als titel 'Come live with me and be my love'. Het is een tijdloos verhaal van een verloren liefde.
(c) D. Zapico

Jeffrey Thompson: op 18 november rechtstreeks vanuit AMUZ

Jeffrey Thompson kruipt in de huid van een Engelse gentleman en beleeft wat er in de oude Engelse liederen zoal gebeurt: hij geniet van het leven, hij wordt verliefd, maar wordt helaas afgewezen. Ondertussen doorloopt hij een heel scala van moties, en het publiek met hem.
Met vocale en dramatische overgave schildert hij zowel de diepste menselijke gevoelens als de frivole lichtheid van pure vreugde en dwaasheid, zoals we die alleen kunnen vinden in Engelse poëzie en muziek.
Bovendien zingt hij niet alleen bekende liederen, zoals Purcells wondermooie ‘O Solitude’, maar brengt hij ook ontdekkingen, met liederen en ballads van o.a. Jeremiah Clarke en John Blow.
An Englishman’s Ballad is een tijdloos verhaal van een verloren liefde.
Jeffrey Thompson wordt begeleid door Philippe Pierlot op viola da gamba en Daniel Zapico op theorbe en barokgitaar. Uw gastvrouw op Klara is Nicole Van Opstal.
Een hartverwarmend concert! 

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.