Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 18/01: Reinoud Van Mechelen en Clérambault

Klara Live op 18/01: Reinoud Van Mechelen en ClérambaultKlassieke muziek

Reinoud van Mechelen en zijn ensemble A nocte temporis breken een lans voor Louis-Nicolas Clérambault.
De Belgische tenor Reinoud van MechelenSenne Van der Ven

Reinoud van Mechelen

In Reinouds ogen is de Franse barokcomponist een bijzonder spannende scharnierfiguur tussen Lully en Rameau: “Hij schrijft veel kleurrijker dan Lully, maar zit nog niet bij de harmonische extremen van Rameau". Naast het intieme La muse de l'opéra verkent hij met het Te Deum en het oratorium La femme adultère ook twee grootschaligere werken.

Een concert opgenomen in Bozar op 16 december 2020 met Deborah Cachet (sopraan), Reinoud Van Mechelen (tenor), Guy Cutting (tenor), Geoffroy Buffière (bas), het Choeur de Chambre de Namur en A nocte Temporis.

Felicia Bockstael

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.