Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 18/02: (...en attendant personne...) van Daan Janssens

Klara Live op 18/02: (...en attendant personne...) van Daan JanssensKlassieke muziek

We openen Klara Live met de creatie van (...en attendant personne...) dat Daan Janssens in opdracht van Symfonieorkest Vlaanderen schreef.
Symfonie Orkest Vlaanderen o.l.v. Martijn Dendievel

Martijn Dendievel

Het werd een soort concerto grosso, een omgeving waarin telkens andere individuen zich verhouden tot een massa of het orkest. De prachtige openingssolo voor altfluit mondt uit in een snoeiharde finale. 

Ook op het programma staat de 9e Symfonie van Antonín Dvořák, bijgenaamd 'Uit de Nieuwe Wereld'. Het wordt voorafgegaan door het vioolconcerto van een landgenoot die eveneens succesvol was in Amerika.

Erich Wolfgang Korngold trok naar Hollywood waar hij actief was als filmcomponist en dat hoor je ook in zijn vioolconcerto. Het duurde een aantal jaren voor hij in het werk geloofde en het afwerkte maar op 15 februari 1947 vond de première plaats met Jascha Heifetz als solist en het Los Angeles Philharmonic. Vanavond doen Rosanne Philippens (viool) en het Symfonie Orkest Vlaanderen o.l.v. Martijn Dendievel dat nog eens over.

Deze opname werd gemaakt op 14/01/2022 in De Singel.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.