Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 19 februari: Olga Pashchenko in Beethoven

Klara Live op 19 februari: Olga Pashchenko in BeethovenKlassieke muziek

Olga Pashchenko behoort tot de top van de uitvoerders op historische instrumenten. Ze speelt de imposante Hammerklaviersonate van Beethoven.
pianiste Olga PashchenkoYat Ho Tsang

Olga Pashchenko

Toen Beethoven deze sonate schreef had hij zowel een Weense Graf pianoforte als een Engelse Broadwood piano in huis. Volgens Olga lees je in de muziek duidelijk welk deel hij voor welk instrument schreef, en dus staan de twee piano's broederlijk zij aan zij op het podium. De eerste 3 delen speelt ze op de Graf, het laatste deel op de Boadwood. Een bijzondere luisterervaring wordt dit!

Een concert uit de Beethoven Pianoforte Sessions in het kader van de tentoonstelling HOTEL BEETHOVEN. Opgenomen op 20/12/2020 in Bozar.

 

Felicia Bockstael

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.