Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 20 oktober: De kinderen der zee rechtstreeks vanuit het PSK

Klara Live op 20 oktober: De kinderen der zee rechtstreeks vanuit het PSKKlassieke muziek

Dirigent Alain Altinoglu was zelf vragende partij om in het Belgische postromantische repertoire te duiken en zo komt het dat De Kinderen der zee, opera van Lodewijk Mortelmans, dit seizoen op de affiche van De Munt staat. Met een zo goed als Vlaamse cast van topsolisten nog wel, met Yves Saelens en Tineke Van Ingelgem, Christianne Stotijn, Werner Van Mechelen, Gilles Van der Linden en Kris Belligh.
(c) Tim De Backer

Tineke Van Ingelgem


Mortelmans' betekenis voor het Vlaamse, en bij uitbreiding Belgische muziekleven, kan moeilijk overschat worden. Hij won in 1893 de prestigieuze compositiewedstrijd Prix de Rome, werd dan eerst docent en vervolgens directeur van het jonge Antwerpse conservatorium. ‘Prins van het Vlaamse lied’ was zijn bijnaam en de Maatschappij der Nieuwe Concerten, het muziekensemble dat hij leidde trok o.a. Gustav Mahler, Richard Strauss en Sergej Rachmaninov als gastdirigent aan. Medeoprichter van de Eugène Ysaÿe-wedstrijd, voorloper van de Koningin Elisabethwedstrijd, was hij ook net zoals van SABAM, de Belgische vereniging voor het auteursrecht.

Sylvia Broeckaert spreekt in de pauze met tenor Yves Saelens en sopraan Tineke Van Ingelgem.

Het symfonie orkest van De Munt staat o.l.v. Alain Altinoglu. Alles rechtstreeks vanuit Bozar!

Recensie van de productie

 

 

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.