Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 21/10: Cuarteto Casals en Quatuor Van Kuijk in Mendelssohns octet

Klara Live op 21/10: Cuarteto Casals en Quatuor Van Kuijk in Mendelssohns octetKlassieke muziek

Het String Quartet weekend van Flagey stond in het teken van Felix Mendelssohn-Bartholdy met als bekroning zijn Octet op.20. Het was zijn eerste meesterwerk en voor de zestienjarige meteen ook zijn entrée in de artistieke en intellectuele kringen waar hij Heine, Hegel, Holtei en Humboldt ontmoet.
Felix Mendelssohn-Bartholdy

Felix Mendelssohn-Bartholdy

 Bach's invloed onder de vorm van fuga en contrapunt is erin herkenbaar en dat is het ook nog in het Capriccio dat hij in 1843 schrijft. Cuarteto Casals opent het concert verrassend met het 11e strijkkwartet van Dmitri Sjostakovich, en laat Mendelssohn Capriccio volgen door Beethovens 8e strijkkwartet "Razumovsky". Voor het octet bundelen Cuarteto Casals en Quatuor Van Kuijk hun krachten voor een stralende apotheose.

Dit hoogstaand concert werd opgenomen door onze collega's van Musiq'3 op 2 en 3 oktober in Flagey.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.