Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 22 december: Schubertiade met Fatma Said

Klara Live op 22 december: Schubertiade met Fatma SaidKlassieke muziek

Een Schubertiade of een gezellig huisconcert, dat is wat vier topmuzikanten vanavond brengen, met liederen en kamermuziek uit Schuberts tijd in een originele combinatie. Klara Live brengt de sopraan Fatma Said in uw huiskamer, samen met klarinettiste Sabine Meyer, altviolist Nils Mönkemeyer en pianist William Youn.
c Felix Broede

Fatma Said

Na haar debuutalbum Nour staat de jonge sopraan Fatma Said volop in de belangstelling. Samen met Sabine Meyer, de leading lady van de klarinet, de fabuleuze altviolist Nils Mönkemeyer en de verfijnde pianist William Youn zingt ze liederen van Spohr en Schubert. Ook het beroemde 'Der Hirt auf dem Felsen' mag niet ontbreken in dit programma. Daarnaast spelen de musici werken van Reinecke en Mozart. 
Onbekommerde musiceervreugde onder vrienden, maar dan wel van een adembenemende kwaliteit.

Zo klonk het op het beroemde Schubertiadefestival Schwarzenberg in Oostenrijk op 3 oktober 2021.

Herbeluister hieronder het interview met Fatma Said in Music Matters van 26 oktober.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.