Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 22/6

Klara Live op 22/6Klassieke muziek

Vier zangers, twee mannen en twee vrouwen, twee trombones links en rechts, en centraal twee vedels en een luit. Samen vormen ze het ensemble La Fonte Musica en vulden ze moeiteloos de gotische ruimte van de Onze-Lieve-Vrouwe Kerk in Brugge waar naast Michelangelo's beroemde beeldhouwwerk Madonna met kind ook Maria van Bourgondië en Karel de Stoute begraven liggen.
La Fonte Musica o.l.v. Michele Pasotti(c) Alberto Molina

La Fonte Musica o.l.v. Michele Pasotti

Ook in het programma zie je die nauwe band tussen politiek, kerk en kunst. In Venecie, mundi splendor huldigt Johannes Ciconia de doge van Venetië bij de onderwerping van Padua en Ut te per omnes schreef hij ter ere van zijn maecenas Francesco Zabarella. Dufay's motet Nuper rosarum flores werd op 25 maart 1436 uitgevoerd bij de feestelijke inwijding van de dom van Florence, in aanwezigheid van paus Eugenius IV van wie de naam in de muziek expliciet wordt geaccentueerd. Voor zulke prestigieuze èn delicate gelegenheden leverden componisten absolute meesterwerken af. Dat bleek eens te meer bij de staande ovatie van het publiek op het einde van dit geslaagde concert.

Dit concert weerklonk in de Onze-Lieve-Vrouwe Kerk in Brugge op vrijdag 27/05/2022

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.