Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 2/3: Jeannine De Bique schittert in Händel

Klara Live op 2/3: Jeannine De Bique schittert in HändelKlassieke muziek

Cleopatra, Alcina en Rodelinda ... sopraan Jeannine De Bique ging op zoek naar interessante aria’s geschreven voor boeiende vrouwenfiguren in het repertoire van Händel en zijn tijdgenoten Graun, Broschi en Telemann.
sopraan Jeannine De Bique(c) Marco Borggreve

Jeannine De Bique

Het zijn aria’s waarin deze vrouwen in de spiegel kijken en met haar heldere coloraturen en gedurfde versieringen toont De Bique ook wat zij in haar mars heeft. Concerto Köln o.l.v Luca Quintavalle vult haar uitstekend aan met sprankelende intermezzi.

Dit concert werd opgenomen in De Singel op 3/02/22.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.