Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 24/11: Chaotic Pulse of Pulsating Chaos?

Klara Live op 24/11: Chaotic Pulse of Pulsating Chaos?Klassieke muziek

Complexe ritmes en gelaagdheid in een toegankelijke en directe stijl. Uitersten met elkaar verbinden, dat is waar componist Pieter Schuermans steeds opnieuw naar streeft.
Pieter Schuermans(c) Koen Broos

Pieter Schuermans

Inspiratie haalt hij vaak uit de sterrenkunde of astrofysica zoals de titels Accretion Dance of Escape Velocity verraden. Een voorrecht is het in ieder geval dat de componist zelf zijn muziek dirigeert. Saavuttamaton en Concerto Emerso schreef hij zelfs met het Kugoni Trio en het Ataneres Ensemble in gedachten. Maar daarnaast is Schuermans ook docent en zet hij zich in voor de jeugdorkesten en als voorzitter van Componisten Archipel Vlaanderen (ComAV) ook voor de promotie van de Vlaamse componisten in binnen- en buitenland. Die missie delen we, daarom laten we nog twee andere jonge Vlaamse componisten aan bod komen: Ward De Vleeschhouwer en Iskander Moens. van deze laatste horen we Guarda Ascolta. Wat aanvangt als een16e eeuws Italiaans madrigaal wordt al snel helemaal Moens ...

Dit concert werd opgenomen in het Lemmensinstituur, Luca School of Arts, op 21/10/2021.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.