Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 24/9: Graindelavoix in Josquin Desprez

Klara Live op 24/9: Graindelavoix in Josquin DesprezKlassieke muziek

In de bundel met Franse chansons die in 1545 in Antwerpen gedrukt wordt, herken je Josquins fascinatie voor dood en verval.
Björn Schmelzer van Grain de la voixHolger Schneider

Grain de la voix o.l.v. Björn Schmelzer

Allemaal gaan ze over onmacht, gefaalde liefde, melancholie, of de dood. De bundel bevat vooral late chansons die Josquin Desprez schreef in het Noord-Franse Condé-sur- Escaut op het einde van zijn leven, aangevuld met enkele lofzangen van de hand van Gombert, Vinders en Appenzeller. Zo'n 24 jaar na zijn dood was Josquin allesbehalve vergeten en ook commercieel de investering waard voor drukker Tielman Susato. Björn Schmelzer en zijn zangers van Graindelavoix brengen deze half-komische en ernstige regrets-chansons in het indrukwekkende decor van de Sint-Pieterskerk in Turnhout.

Rechtstreeks vanop het Musica Divina Festival met Nicole van Opstal.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Geertje De Ceuleneer / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.