Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 26 april: pianist David Kadouch

Klara Live op 26 april: pianist David KadouchKlassieke muziek

Klara Live serveert u een recital door de jonge Franse pianist David Kadouch, opgenomen tijdens de Piano Days van Flagey. Hij koos wel een zeer originele invalshoek om zijn programma samen te stellen. Emma Bovary, het literaire personage uit het boek van Gustave Flaubert, is de sleutel tot de muziek uit haar tijd en de dromen en verlangens die ze oproept. Op die manier verbindt Kadouch zijn literaire passie met muziek van Fanny Mendelssohn, Clara Schumann, Frédéric Chopin en Franz Liszt.
portret zwart-wit van David Kadouch© Marco Borggreve

pianist David Kadouch: bekend om zijn originele programma's

In 2021 vieren we de 200e verjaardag van de Franse schrijver Gustave Flaubert. Reden genoeg voor pianist David Kadouch om een bijzonder programma en een album aan deze grote schrijver te wijden. Voor dit recital inspireert hij zich op het dagelijkse wel en wee van het hoofdpersonage van de roman Madame Bovary uit 1856. De dromen en teleurstellingen van Emma Bovary over de liefde ‘die als een orkaan uit de hemel zou moeten komen’ worden in dit recital op uiterst poëtische en passievolle wijze verklankt aan de hand van beroemde pianowerken van Frédéric Chopin en Franz Liszt, naast minder bekende muziek van de componistes Fanny Mendelssohn en Clara Schumann.

De leidraad doorheen het hele recital zijn daarbij de karakterstukken uit 'Das Jahr' van Fanny Mendelssohn, en wel die maanden die voor Emma Bovary een dramatische betekenis hebben en naar haar tragische einde leiden. Kadouch stelt zich daarbij de vraag: “Misschien zou de uitkomst van de roman anders zijn geweest als deze heldinnen, deze componistes, minder genegeerd waren geweest? ”

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.