Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 26 oktober: Beethoven sonates AMUZ

Klara Live op 26 oktober: Beethoven sonates AMUZKlassieke muziek

Amuz gaf een aparte draai aan de Beethovenmania door al Beethovens pianosonates in één weekend te laten uitvoeren door meerdere musici. Een selectie daarvan vanavond in Klara Live.
Affiche AMUZ Beethoven in primetime

Affiche AMUZ Beethoven in primetime

Op 1 en 2 februari werd in Amuz te Antwerpen een Beethoven marathon georganiseerd met de uitvoering van de 32 pianosonates van Ludwig Van Beethoven onder de titel "Beethoven in Primetime". Dertien pianisten werden uitgenodigd om deze sonates op 6 verschillende replica's van de pianoforte uit Beethovens tijd uit te voeren. Vanavond hoor je een bloemlezing uit deze concerten. De opnames werden gemaakt door Amuz.
Dit is een heruitzending van Klara Live van 14 april dit jaar.

Het is vooral in de pianowerken van Beethoven dat diens ware revolutionaire aard naar boven is gekomen. Bart Van Oort, Arthur Schoonderwoerd, Alexei Lubimov, Melvyn Tan en Els Biesemans spelen deze pianowerken van meer dan 200 jaar oud, maar nog steeds springlevend qua vorm en inhoud! 

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.