Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 27 november: Entartete Musik

Klara Live op 27 november: Entartete MusikKlassieke muziek

Gustav Mahler, Alban Berg, Arnold Schönberg, Kurt Weill, Ernst Krenek, Hanns Eisler, Paul Hindemith, Mischa Spoliansky; het zijn maar enkele namen op de lange lijst van componisten die volgens het Naziregime 'entartete Musik' schreven: gedegenereerde muziek zoals jazz of 'Nigger-Musik', de atonale muziek van de Tweede Weense School, muziek van Joodse componisten, 'muziekbolsjewisme'.
Het Vlaams Radio Koor o.l.v. Bart Van Reyn(c) Wouter Van Vaerenbergh

Het Vlaams Radio Koor

Sommigen onder hen emigreerden tijdig naar het buitenland, waar ze vaak weer van nul moesten beginnen, anderen werden gedeporteerd naar één van de concentratiekampen, of, als ze meer ‘geluk’ hadden, naar het modelgetto in Theresienstadt. Van velen bleef enkel hun muziek over, soms maar één enkel lied.
Het Vlaams Radio Koor brengt hulde aan deze musici in een programma dat weemoed en hoop met elkaar verbindt. Estelle Lefort en muzikanten van Brussels Philharmonic brengen met de cabaretliederen van Spoliansky de vervlogen klanken van een bruisend vooroorlogs Berlijn tot leven.

Dit concert - een organisatie van Koorlink vzw - werd opgenomen in Amuz op 7/11/2021

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.