Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 28/10: Voces Suaves en Monteverdi

Klara Live op 28/10: Voces Suaves en MonteverdiKlassieke muziek

Deze zomer was Voces Suaves te horen tijdens het MA-festival in een programma rond componist Claudio Monteverdi.
voces suavesc-Markus Räber

Voces Suaves

In zijn madrigalenbundels vertaalde Claudio Monteverdi pure passie in muziek. Dat die passie ook een religieuze twist kon krijgen, ontdekken we vanavond: het ensemble put uit Monteverdi's madrigalenbundels en brengt muziek uit deze bundels met de originele teksten, maar ook met naderhand geschreven religieuze teksten. En zo wordt de klaagzang van Arianna er bijvoorbeeld één van Maria Magdalena.

Een concertopname vanuit het Brugse Concertgebouw op 9/8/2021.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.