Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 28/4: Nordic moods

Klara Live op 28/4: Nordic moodsKlassieke muziek

"Het is alsof God stukken van een hemelse mozaïekvloer naar beneden gegooid heeft, en me dan vraagt om ze weer in het originele patroon te leggen".

Finse zonsopgang

Met deze dagboeknotitie uit 1915 vangen we een glimp op van waar Jean Sibelius inspiratie vond bij het componeren van zijn vijfde symfonie. Na zijn meer modernistische vierde symfonie in navolging van Schönberg en Stravinsky, kiest Sibelius nu vol overtuiging om binnen het 19e-eeuwse harmonische kader naar kleurschakeringen en nieuwe vormen te zoeken. Met de dansante Holberg Suite van Edvard Grieg als eerste werk wordt dit een Scandinavische avond. Het is het eerste luik van het Nordic Moods festival van het Symfonieorkest van de Munt o.l.v. Alain Altinoglu.

Dit concert werd opgenomen op 27 maart in Flagey, Nicole Van Opstal is uw gastvrouw.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.