Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 29/11: Trio Impression

Klara Live op 29/11: Trio Impression Klassieke muziek

De zussen Fien en Riet Van den Fonteyne vormen samen met Florestan Bataillie het pianotrio Impression. Met hun debuut in het Concertgebouw Brugge vierden ze meteen ook hun 10-jarig bestaan.
Trio Impression

Trio Impression

Op het programma het mooie pianotrio van Clara Schumann-Wieck en dat van Frank Martin. Flarden van Ierse volksmelodieën herken je erin en hun kenmerkende opzwepend ritmes. Ook Beehoven liet zich inspireren door wat hij in de straten van Wenen hoorde. In de Finale van zijn Gassenhauer trio verwerkte hij het wijsje ‘Pria ch’io l’impegno’ uit een populaire komische opera van Joseph Weigl.

Dit concert werd opgenomen in de kamermuziekzaal van het Concertgebouw Brugge op 27/10/2021

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.