Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 3 mei: het Buzuq Pianotrio

Klara Live op 3 mei: het Buzuq PianotrioKlassieke muziek

Stephen Waarts is een begenadigd violist die graag ook minder bekend repertoire op het programma zet. Vanavond kruipt hij in de huid van een Roemeense "fiddler", het eerste tafereel uit de Impressions d'enfance van Georges Enescu, die we volgen doorheen de dag en nacht tot aan het mooiste moment, de zonsopgang.
buzuq speler Mevan Younes

Mevan Younes

De vijfde Sonate van Mieczyslaw Weinberg hoor je gelukkig steeds vaker, en ook hier zijn de traditionele volksmelodieën nooit veraf, Joodse in Weinbergs geval. De weemoed klinkt ook door in de muziek van Mevan Younes, een Koerdische Syriër die in Berlijn een tweede thuis vond èn muzikale vrienden. Met zijn buzuq, een soort luit, het hele percussie arsenaal van Hogir Göregen en Anastasia Suvorov aan de piano verweven ze hun Koerdische, Turkse en Russische muzikale herinneringen.

Het eerste concert klonk op 8 december in de kamermuziekzaal van het Funkhaus Köln, het tweede is een opname in de heldere akoestiek van de Jezus Christus Kerk in Dahlem (Berlijn) van 17 januari 2021. Geertje De Ceuleneer is uw gastvrouw.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.