Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 3 oktober met Ayanna Witter-Johnson en het Gürzenich Orchester Köln

Klara Live op 3 oktober met Ayanna Witter-Johnson en het Gürzenich Orchester KölnKlassieke muziek

Dirigent François-Xavier Roth en het Gürzenich-Orchester Köln grijpen de beperkingen waar de corona veiligheidsmaatregelen hen toe dwingen aan als een kans. Een kans om nieuw repertoire aan te boren bijvoorbeeld en een avontuurlijk programma samen te stellen.
Ayanna Witter-Johnson

Ayanna Witter-Johnson en het Gurzenich Orchester Köln

Stravinsky's concerto voor de onconventionele bezetting van piano en blazers wordt zelden gespeeld hoewel Stravinsky er zelf veel van hield. Pianist Bertrand Chamayou gebruikt zijn piano even percussief als kleurend met de blazers. Na de blazersgroep horen we de strijkers in de Metamorphosen van Richard Strauss. Waar zowel Stravinsky als Strauss achterom keken, is het de jonge Ayanna Witter-Johnson die de toekomst belichaamt. Met haar eigen songs, zichzelf begeleidend op cello en slagwerk, alleen op dat grote podium, ontroert ze in alle eenvoud en naturel. Een concertopname van 7 september in de Singel.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.